Samospráva zaviedla v centre mesta bezpečnostný kamerový systém

23.01.2008 Medzilaborce

Medzilaborce 23. januára (TASR) - Znížiť výtržníctvo a vandalizmus v centre mesta je cieľom medzilaboreckej samosprávy, ktorá v najfrekventovanejších zónach zaviedla bezpečnostný kamerový systém.
Celkové náklady na realizáciu zámeru predstavujú podľa primátora Medzilaboriec Ladislava Demka 700 tisíc korún. \"Tristotisíc korún z uvedenej sumy nám poskytol úrad vlády, ďalších 200 tisíc sme ešte museli vynaložiť na vylepšenie priestorov, v ktorých momentálne pracuje päť ľudí so zdravotným postihnutím. Tí sledujú na monitore situáciu, ktorú kamery zachytávajú 24 hodín denne, \" uviedol dnes pre TASR primátor. Dodal, že štyri kamery sledujú centrum mesta, námestie pred Múzeom moderného umenia Andyho Warhola, ulice Duchnovičovu a Mierovú a miniskanzen. \"Zavedením bezpečnostnej kamery len pri miniskanzene ušetríme ročne za jeho stráženie 260 tisíc korún, \" doplnil primátor. Dodal, že celkovo by v neskoršom období malo byť na území mesta 11 kamier, no systém môžu ďalej rozširovať.
Podľa Demka bezpečnostný kamerový systém, ktorý funguje iba pár dní, priniesol prvé výsledky a zachytil pri činoch prvých výtržníkov.
Samospráva pristúpila k zavedeniu systému aj preto, že na území mesta nevykonávajú svoju činnosť mestskí policajti. O bezpečnosť v meste, ktoré je vo svete známe práve spomínaným múzeom Andyho Warhola, sa starajú len obvodní policajti.
 

Vyberte región